Comunicat Presa. Bucharest Forum Healthcare 2015

[26 martie 2015]

Specialiști și decidenți din domeniul sănătății se reunesc la Bucharest Forum Healthcare 2015

Specialiști din domeniul sănătății, experți europeni și naționali în problematica reglementărilor, cercetători și decidenți din sectoarele tehnologiilor medicale și produselor farmaceutice se reunesc pentru a patra oară la București în cadrul simpozionului Bucharest Forum Healthcare, organizat de Institutul Aspen România, cu sprijinul Link Resource. Evenimentul va avea loc vineri, 27 martie 2015, între orele 8.30-15.00, la Institutul Național de Statistică, Sala Amfiteatru.

Anul acesta, Bucharest Forum Healthcare se bucură de participarea a peste 30 de speakeri români și europeni, printre care se numără Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății, Mircea Geoană, președintele Institutului Aspen România, Cristian Bușoi, europarlamentar, Francesco de Lorenzo, preşedintele Coaliţiei Europene a Pacienţilor cu Cancer (ECPC), Andrew Stainthorpe, director executiv PASLU, NICE (National Institute for Health and Care Excellence), Marea Britanie, Stephen  Smye, director,  NIHR CCRN (National Institute for Health Research, Comprehensive Clinical Research Network), Marea Britanie, Vasile Ciurchea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Marius Savu, președintele Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale, Driss Berdaї, membru al Comitetului de transparență, HAS (Haute Autorité de Santé), Franța, Jaime Espin, profesor, Școala Andaluză de Sănătate Publică, Spania, Colin R.W. Hayward, European Medical Director, Myriad Genetics.

Pornind de la expertiza europeană și regională, organizatorii își propun să aprofundeze conversația privind gestionarea acordurilor de intrare pe piață ale produselor farmaceutice, îndrumările Agenției Europene a Medicamentului pentru asociațiile de pacienți, cercetarea în domeniul medical, cu accent pe medicina personalizată, și terapiile noi în tratamentul bolilor rare.

Organizatorii vizează dezbateri animate, non-partizane și inclusive, cu scopul de a sprijini, eficientiza și asista elaborarea politicilor publice în acest sector. Acestea sunt concepute pentru a servi atât decidenților din sectorul public, cât și celor din privat.

Bazându-se pe rezultatele edițiilor anterioare, organizatorii își propun să găsească noi soluții sustenabile la problemele din sistemul de sănătate, printr-un dialog al actorilor interesați și a viziunilor lor asupra alternativelor disponibile.

Bucharest Forum Healthcare este o platformă de dezbatere pe termen lung, dedicată decidenților din domeniul sănătății, dezvoltată de Institutul Aspen România, cu sprijinul Guvernului României.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, consultați agenda: http://goo.gl/48kXzb

Pentru acreditări și alte detalii pentru presă: press@aspeninstitute.ro

 

Institutul Aspen România este o asociație apolitică, nonguvernamentală, nonprofit dedicată promovării leadership-ului vizionar în România și încurajării dezbaterii deschise și informate între lideri referitor la provocările cu care România se confruntă astăzi. Institutul promovează o metodă de dezbatere cu ușile închise care să încurajeze schimbul direct de idei și dezvoltarea de relații interpersonale între diverse sectoare de activitate.

În cadrul meselor rotunde, discuțiile sunt deschise de alocuțiunile susținute de experți invitați și sunt facilitate de moderatori cu experiență. Înainte de începutul dezbaterii, sunt oferite materiale care să îndemne participanții la reflecție asupra subiectelor de discuție ale conferinței.

Printre membrii Board-ului internațional al Institutului Aspen se numără Madeleine Albright, Lester Crown, Leonard Lauder, Mircea Geoană, Walter Isaacson, Henry Kissinger, Robert S. McNamara, Majestatea Sa Regina Noor, Condoleezza Rice sau Shashi Tharoor.